top of page

RUTAALTERNATIV I PORVO

Ruttändringar för alla typer av paddlare och avgifter för transport av utrustning

Nedan hittar du några väletablerade start- och slutpunkter för en kajakresa. Det finns alternativ för älskare av havskajak såväl som barnvänliga och säkra alternativ på Porvoonjoki. Kontakta uthyrningsföretaget för mer information om rutter och andra avgångsställen. När du hyr kan du låna kartan eller köpa den själv. Transportpriset inkluderar import och sökning av utrustningen. Fråga mer!

Stadens centrum är en bra utgångspunkt för Porvoonjoki och havsområdet framför Porvoo, för utflykter till Sikosaari och Kråkö och utflykter till Haikkoonselä.
Startpunkten finns längs Sikosaarentie, strax efter den första bron, vid landningsplatsen för båten.

15

Det är cirka 10 km från Virtaala längs Porvoonjoki-floden genom gamla stan till centrum av Porvoo. Rutten är lämplig för paddlare i alla åldrar. I synnerhet är en öppen eller indisk kanot eller en dubbelkajak ett bra val för familjer med barn, men för äldre barn och ungdomar är det också en enhetskajak. Vid blåsigt väder är en skyddad flod ett bra val. Resan blir längre om du fortsätter till Hamar eller Haikko. Transportpriset inkluderar import av utrustning till Virtaala och upphämtning från centrum av Borgå. Se upphämtningsplatsen på kartan över centrum.

20 €

Från Sondby är det bra att gå till sjöss, till exempel Pelling skärgård ligger i närheten. Det finns flera stränder i området, en precis intill startpunkten. Det finns en campingplats, omklädningsrum, en grillplats och en toalett.

40 €

Centrum, Porvoo

Virtaala, Kerkkoo

Sondby

Tirmon Castle Beach är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till Pellling skärgård.

45

Från Edesviken är det bra att åka sjöresa i många riktningar, öster, väster och söder.

45 €

Tirmon slott, Pellinki

Emäsalo-tips

Du kan beräkna transportkostnaden genom att lägga samman enkelresorna från vårt uthyrningsföretag till önskad avgångs- och avslutningspunkt.

1,30 € / km

Min destination

bottom of page